KLASSISK MASSAGE

Massage hjälper kroppen att varva ner och frigör bland annat hormonet oxytocin, även kallat lugn och ro hormon, och minskar det skadliga stresshormonet kortisol. När kroppen kan varva ner blir också tanke- och koncentrationsförmågan bättre, och ditt immunsystem förbättras. Att med massage förebygga problem med musklerna, genom att de hålls smidiga, får en bra blodgenomströmning och därmed ökad syresättning. På så vis kan du motverka problem som kan uppstå genom exempelvis ensidigt arbete. Massage syftar till att komma tillrätta med olika besvär genom att massagen löser upp spänningar i musklerna. Det är t ex väldigt bra mot spänningshuvudvärk, som beror på spänningar i nacke och axlar. Att regelbundet gå på massage är ett av många sätt att ta hand om sin kropp på – den ska fungera och bära fram dig under lång tid!
Massage har många dokumenterade goda effekter:

– Ökar blodcirkulationen i musklerna
– Ökar lymfcirkulationen
– Sänker blodtrycket
– Smärtlindrande
– Lugnande
– Minskar utsöndring av stresshormoner

– Ökar utsöndring av lugn-och-ro-hormonet oxytocin
– Ökar utsöndring av endorfiner (kroppens eget ”morfin”)
– Gör musklerna smidiga och mer elastiska
– Förbättrar rörelseförmåga
– Ökar din kroppskännedom

FÖRETAGSMASSAGE

Ge din personal en paus, så att de kan må bättre och prestera mer! Massage är ett billigt sätt att hålla din personal frisk och slippa dyra kostnader i samband med sjukskrivningar och rehabiliteringar.
Företagsmassage syftar till att på ett tidigt stadium upptäcka och motverka problem, och på så sätt jobba förebyggande. Alla behandlingar hos mig är individuella och utgår från varje persons behov, önskemål och smärtområden.